nieuws

Bianca Tetteroo (Achmea) blijft lijstaanvoerster top 50 verzekeringsvrouwen

Branche 11413

Bianca Tetteroo (Achmea) blijft lijstaanvoerster top 50 verzekeringsvrouwen

Achmea-bestuurder Bianca Tetteroo is net als vorig jaar de invloedrijkste vrouw in de verzekeringsbranche. Ze voert voor het tweede jaar op rij de am:top 50 verzekeringsvrouwen aan. In de vierde editie van deze lijst klimt Karin Bergstein (raad van bestuur ASR) van de derde naar de tweede plaats. Op drie vinden we Dorothee van Vredenburch (bestuurslid NN Group, vorig jaar vijfde).

De lijst met vijftig invloedrijke verzekeringsvrouwen werd donderdagmiddag gepresenteerd tijdens het evenement am:vrouwen in Utrecht. Tetteroo prolongeert haar eerste plaats van vorig jaar. Ze is eindverantwoordelijk voor 2.100 fte en een premie-inkomen van €2 miljard (annual premium). In haar portefeuille zitten de divisie Pensioen & Leven van Achmea, Syntrus Achmea Pensioenbeheer, Achmea Investment Management en Achmea Bank.

‘Onzichtbaarder dan mannen’

In een interview in het komende nummer van am:magazine vertelt Bianca Tetteroo dat ze als vrouwelijke bestuurder een rolmodel is. “Jonge vrouwen willen weten hoe ik het doe. Ik heb zelf nooit ervaren dat ik iets extra’s moest doen of op achterstand stond omdat ik een vrouw ben. Maar ik wil wél weten of zij belemmeringen zien binnen Achmea. Op die vraag krijg ik nooit een concreet antwoord. Het is meer een zoektocht naar balans denk ik. Ze willen weten hoe ze alle ballen in de lucht moeten houden. Ik stel dan vragen als: waar ben je bang voor? Ze zijn soms zo voorzichtig. Steek toch je vinger op, denk ik dan. En ze zijn vaak onzichtbaarder dan mannen.”

Nieuwkomers in de top

De vierde editie van de lijst kent drie nieuwkomers bij de eerste vijftien. Met stip op plek zes binnengekomen is Chantal Vergouw, die sinds juli 2016 voorzitter is van de divisie Interpolis van Achmea. Op plaats elf staat Ellen Peper die vanaf dit jaar in de raad van bestuur van Univé zit. Derde nieuwkomer is Margriet Tiemstra, de voorzitter van de raad van bestuur van Univé Regio+.

Foutje

Bij het samenstellen van de lijst is helaas ook een fout gemaakt die pas is opgemerkt nadat de drukker zijn werk al had gedaan. Linda Moos zit als CFRO van DAS in de Raad van Bestuur van de rechtsbijstandverzekeraar en had daarom niet in het kader met staffuncties maar in de top dertig van de lijst moeten staan.

De top 10

De complete am:top 50 powervrouwen en een interview met Bianca Tetteroo en haar collega Elly Ploumen, HR-directeur bij Achmea, lees je in nummer 30 van am:magazine. Dinsdag valt ie op de mat, maar hier publiceren we alvast de eerste tien:

 1. (1) Bianca Tetteroo (1969)
  Lid van de raad van bestuur van Achmea.
 2. (3) Karin Bergstein (1967)
  Lid van de raad van bestuur van ASR.
 3. (5) Dorothee van Vredenburch (1964)
  Bestuurslid NN Group.
 4. (15) Wendy de Ruiter-Lörx (1973)
  Lid van de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen.
 5. (7) Merel van Vroonhoven (1968)
  Bestuursvoorzitter van de AFM
 6. (-) Chantal Vergouw (1976)
  Voorzitter van de divisie Interpolis van Achmea.
 7. (4) Annette Mosman (1967)
  CEO van Generali Nederland
 8. (6) Xiao Wei WU (Charlene) (1980)
  Lid van de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen.
 9. (19) Miranda Hendriks (1969)
  Lid van de raad van bestuur van Univé.
 10. (9) Marjo Vissers-Kuijpers (1968)
  Divisievoorzitter Zorg bij Coöperatie VGZ.
Reageer op dit artikel