nieuws

Verzekeraars en investeerders roepen G20 op tot stop op subsidies fossiele brandstoffen

Branche 1113

Verzekeraars en investeerders roepen G20 op tot stop op subsidies fossiele brandstoffen

Zestien grote verzekeraars en investeerders, waaronder Aegon, Legal & General en Actiam, vragen de G20 om subsidies op fossiele brandstoffen te beëindigen voor 2020. Ze doen deze oproep aan de vooravond van de G20-bijeenkomst die morgen en vrijdag in Duitsland wordt gehouden.

De verzekeraars en investeerders willen een duidelijke deadline voor het afschaffen van subsidies en publieke financiering voor fossiele brandstoffen. Volgens de zestien partijen is uit onderzoek gebleken dat het beëindigen van deze subsidies hetzelfde effect heeft als het wegnemen van alle emissies veroorzaakt door de luchtvaart. Gezamenlijk geven G20-overheden (19 landen en de EU) ongeveer 444 miljard dollar per jaar uit aan het ondersteunen van de vervuilende industrie, ondanks de wens om klimaatverandering tegen te houden.

Overstap naar groene energie vertraagd

Aegon, dat vorig jaar stopte met investeringen in kolenmijnen, is een van de partijen die oproept tot een stop op de subsidies voor 2020. In een bericht op de eigen website noemt Marc van Weede, hoofd strategie en duurzaamheid van Aegon, de gevolgen van klimaatverandering onomkeerbaar. “We zijn verheugd dat we met een krachtige coalitie de subsidies voor fossiele brandstoffen bespreekbaar kunnen maken, omdat we geloven dat deze subsidies de overstap naar groene energie vertragen.”

Reageer op dit artikel