nieuws

Inge van Meurs: ‘Het is een mooie uitdaging om in complexe risico’s te duiken’

Branche 1999

Inge van Meurs: ‘Het is een mooie uitdaging om in complexe risico’s te duiken’

In am:magazine zetten we iedere maand een talent uit de branche in de schijnwerpers. In februari is dit Inge van Meurs (28) die werkt als underwriter property bij HDI Global, waar ze ook Young Professionals HDI oprichtte. “In het begin merkte ik dat iedereen heel erg gefocust is op zijn eigen afdeling. Terwijl ik het ook belangrijk vind te weten wat de rest van het bedrijf doet.”

Hoe ben je in de branche terechtgekomen?
“Zoals veel mensen in deze wereld ben ik er per ongeluk in gerold. Ik organiseerde in mijn studententijd een tennistoernooi in Rotterdam en daar raakte ik aan de praat met de directeur Property van HDI. Hij polste of ik belangstelling had om bij HDI te komen werken.”

Welk beeld had je op dat moment van de branche?
“In ieder geval niet het beeld dat ik nu heb. Ik had geen idee hoe de zakelijke markt in elkaar stak. Mijn referentiekader waren de ‘Univé’s’ en de NN’s, ik had vooral raakvlakken met het particuliere segment. Ik had verwacht dat de branche grijs en saai zou zijn. De werkelijkheid is gelukkig anders, bleek al snel. Het valt me ook op hoe klein de markt eigenlijk is: bijna iedereen kent elkaar.”

Wat doe je bij HDI?
“Ik ben underwriter property voor een breed scala aan verzekerden: van machinefabriek tot visverwerkingsbedrijven. Het beoordelen van brand- en inbraakrisico’s verschilt per branche en dat maakt het voor mij zo interessant. Ik probeer bovendien regelmatig met onze risk engineers mee te gaan op inspectiebezoeken bij bedrijven, niet zo lang geleden bijvoorbeeld nog naar een olieopslag. Zo krijg ik een steeds completer beeld van de verschillende bedrijven en hun risico’s. Met die kennis kan ik voor onze klanten de risico’s beter beoordelen.”

Wat vind je het leukst in je werk?
“Juist de complexere risico’s  die wat meer inspanning vergen vind ik interessant. Daarvoor moet ik met verschillende afdelingen schakelen, met de makelaar bellen, met onze risk engineers overleggen. Het is een mooie uitdaging om in die complexe risico’s te duiken en samen tot een goed voorstel te komen voor de klant. Daar kan ik veel energie uithalen.”

Je bent medeoprichter van Young Professionals HDI. Waarom vind je zo’n jongerenclub in het bedrijf belangrijk?
“Ik ben erg gericht op verbetering. Met het platform willen we kennisdeling en samenwerking tussen afdelingen stimuleren en elkaar inspireren en motiveren. In het begin merkte ik als jonge werknemer dat iedereen heel erg gefocust is op zijn eigen afdeling. Terwijl ik het ook belangrijk vind te weten wat de rest van het bedrijf doet, waar HDI voor staat. We zijn bij Young Professionals HDI nu met zijn zestigen, we wisselen veel kennis en ervaringen uit.”

Wat zijn je ambities binnen het verzekeringsvak?
“Voor de korte termijn het afronden van mijn opleiding Schadebehandelaar/acceptant brandverzekeringen. Verder vind ik het interessant om trends en nieuwe ontwikkelingen te volgen en te bepalen of deze relevant zijn voor de branche en hoe we daar als branche op in kunnen spelen. Bijvoorbeeld de invloed van big data op verzekeringen.”

Dit interview verscheen in nummer 29 van am:magazine.

Reageer op dit artikel