nieuws

Aon Risk Solutions stoot bedrijfsonderdelen af

Branche 3419

Aon Risk Solutions stoot bedrijfsonderdelen af

Aon Risk Solutions gaat een deel van de bedrijfsactiviteiten uitbesteden aan Genpact en Van Ameyde. Daarmee komen per saldo 45 banen te vervallen. Een deel van het werk gaat verhuizen naar India.

De risicoadviseur en verzekeringsmakelaar is vorig jaar met een zogeheten strategische transformatie gestart onder de naam Boost. Daarmee moet het bedrijf zich maximaal kunnen richten op het bieden van advies en oplossingen aan klanten. De uitbesteding betreft data-entry, polisopmaak en autoclaimswerkzaamheden. “Daarmee zorgen we voor operational excellence en investeringsruimte om meer dan ooit te focussen op risicoadvies en risico-oplossingen”, zegt Marc van Nuland, CEO van Aon Risk Solutions en country manager van Aon Nederland.
Genpact, een voormalig dochter van General Electric, is in de Verenigde Staten al jaren een uitbestedingspartner. “Het bedrijf neemt servicecapaciteit van Aon over en gaat werkzaamheden uitvoeren vanuit India.” Van Ameyde is een Europees werkende claimspecialist en gaat voor Aon autoclaims behandelen.

Autoclaims naar Van Ameyde

De ondernemingsraad moet zich nog over het plan buigen; doelstelling is om de werkzaamheden nog dit jaar over te dragen. Bij Aon gaan naar verwachting 78 fte’s vervallen. Het banenverlies wordt deels gecompenseerd doordat het team dat de autoclaims behandelt (33 fte) in dienst treedt bij Van Ameyde. Aon Nederland telt 1.660 medewerkers, verdeeld over 9 vestigingen.

Reageer op dit artikel