nieuws

Winnende verzekeraars roemen band met intermediair

Branche 7340

Winnende verzekeraars roemen band met intermediair

De gisteren verkozen winnaars van het Adfiz Prestatieonderzoek prijzen de band met het intermediair. In diverse persberichten wordt de waarde van onafhankelijk advies benadrukt. Een bloemlezing.

Verzekeraar Legal & General viel twee keer in de prijzen (Zakelijk Pensioen en Particulier Lijfrente). Michel van Dam, commercieel directeur van L&G zegt: “Wij vinden dat klanten voor complexe financiële vraagstukken niet zonder de professionele dienstverlening kunnen van de onafhankelijk financieel adviseur. Wij zullen met elkaar intensief blijven samenwerken om de klant optimaal van dienst te zijn. Steeds meer consumenten en aanbieders erkennen die meerwaarde van onafhankelijk advies. Als bedrijfstak kunnen wij de waardering van de samenleving krijgen, indien de aanbieders en financieel adviseurs samen zorgen voor een positieve beleving, die door de consument als kwaliteit en toegevoegde waarde wordt ervaren.”

Eerste goede indruk
Movir werd als beste gekozen in de categorie Zakelijk Inkomen. Directeur Louis van Drunen vertelt dat er honderden nieuwe samenwerkingsovereenkomsten zijn gesloten met adviseurs waarmee Movir nog niet eerder samenwerkte, omdat Movir in 2016 startte met beheer en administratie van de individuele AOV-portefeuille van NN. “Je krijgt maar één keer de kans om een eerste goede indruk te maken en met het beheren van de individuele aov-portefeuille van Nationale-Nederlanden is er veel werk verzet waar de financiële adviseurs ook mee te maken kregen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de onafhankelijk financieel adviseur kunnen bouwen aan het bevorderen van duurzame arbeidsgeschiktheid door het verder uitbreiden van onze preventieve dienstverlening.”

Lokale adviseurs
Nh1816 Verzekeringen werd voor de elfde maal op rij uitgeroepen tot beste verzekeraar in de categorie Particulier Schade. “De consequente keuze van Nh1816 voor een efficiënte en plezierige samenwerking met lokale adviseurs krijgt al jaren een hoge waardering”, zegt Lex Verëll, directievoorzitter. “Het verschil maak je als adviseur en maatschappij in zaken zoals aandacht, service en snelheid. We zijn trots op de samenwerking met lokale adviseurs en geloven in hun toegevoegde waarde voor de consument. In die samenwerking voelt de coöperatie Nh1816 Verzekeringen zich al meer dan 200 jaar thuis”, voegt Cas Verhage, commercieel directeur Nh1816, toe.

Kompas
De Goudse won in de categorie Zakelijk Schade. Geert Bouwmeester, voorzitter a.i. van de Raad van Bestuur liet al eerder deze week, tijdens de nieuwjaarsviering met medewerkers, weten dat de samenwerking met onafhankelijke financieel dienstverleners het kompas voor de toekomst blijft. De Goudse zag in 2016 de WGA-portefeuille verdubbelen en groeide ook bij Schade Zakelijk. “Dit succes danken wij niet alleen aan onze eigen medewerkers, maar ook aan de samenwerking met het onafhankelijke intermediair. Veel partijen moeten het hebben van volume dat makkelijk, snel en dus tegen lage kosten verwerkt kan worden. Wij zijn sterk juist daar waar risicodekking extra aandacht vraagt en maatwerk is vereist. Omdat het risico wat complexer is, of omdat de klant extra aandacht nodig heeft. Dat is de markt waarin ook financieel adviseurs het sterkst zijn. Belangrijke voorwaarde om die adviesrol ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, is dat de toegankelijkheid van advies gewaarborgd blijft, met name voor de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.”

Reageer op dit artikel