nieuws

Vivat leidt medewerkers op tot big data-experts

Branche 3846

Vivat leidt medewerkers op tot big data-experts

Morgen beginnen elf medewerkers van Vivat aan de Data Expert-opleiding bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Door een professionele focus op big data is Vivat naar eigen zeggen in staat om sneller en beter in te spelen op de individuele behoefte van de klant. Daarnaast kunnen er betere risico-inschattingen en voorspellende analyses worden gemaakt.

De elf medewerkers komen uit alle geledingen van de organisatie, van risk management tot corporate strategy en van IT tot mensen die gaan over premies en producten bij schade. “Dit is een bewuste keuze omdat Vivat van mening is dat echte verandering pas tot stand komt als je de gehele organisatie een andere manier van werken en denken aanbiedt”, aldus woordvoerder Remke Hoedemaker.

Het belang van data- en informatieanalyse

Bart Rentenaar, IT manager Data bij Vivat: “Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen Vivat een steeds grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we hier nog beter de klant mee bedienen.”

Fraudedetectie en voorspelmodellen

Bij de opleiding tot big data-expert gaan de cursisten aan de slag met cases uit de dagelijkse praktijk van Vivat. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.
De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Vanuit drie verschillende locaties kunnen Data Science worden bestudeerd, onderzocht en toegepast door middel van bachelor- en masterprogramma’s. De Vivat Academy is de eerste business partner aan wie JADS een maatwerk Masteropleiding aanbiedt.

Reageer op dit artikel