nieuws

Engelsman volgt Franssen op bij Allianz Benelux

Branche 1373

Engelsman volgt Franssen op bij Allianz Benelux

Robert Franssen (62) vertrekt op 31 maart als CEO van Allianz Benelux. Hij wordt opgevolgd door Engelsman Anthony Bradshaw (foto, 49) die van Triëst naar Brussel verhuist.

Franssen was sinds de samenvoeging van de Benelux-activiteiten in 2013 bestuursvoorzitter. Daarvoor gaf hij leiding aan Allianz Belgium. Hij blijft bij Allianz Benelux als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen en blijft ook actief in de andere raden van commissarissen waar hij binnen de Allianz-groep deel van uitmaakt. Zijn opvolger Bradshaw studeerde wiskunde en is sinds 2011 werkzaam binnen het concern als bestuurslid van Allianz Italy. Daar is hij verantwoordelijk is voor verzekeringsproducten.

Leden raad van bestuur

Allianz Benelux heeft een Board of Management met zeven leden, waar straks Bradshaw als regional CEO deel van gaat uitmaken. Dat bestuur bestaat verder uit Claire-Marie Coste-Lepoutre, Kathleen Van Den Eynde, Eric Schneijdenberg, Sjoerd Laarberg, Jörg Weber en Wilfried Neven. De Allianz Nederland Groep valt onder de Benelux-paraplu. Het bestuur van Allianz Nederland bestaat uit voorzitter Sjoerd Laarberg, Claire-Marie Coste-Lepoutre, Eric Schneijdenberg, Kathleen van den Eynde, Wilfried Neven en Jörg Weber.

Reageer op dit artikel