nieuws

FNV Finance vreest kaalslag in bank- en verzekeringssector

Branche 1822

FNV Finance vreest kaalslag in bank- en verzekeringssector

FNV Finance constateert dat reorganisaties bij financiële instellingen aan de orde van de dag zijn. “De laatste jaren is er een ware exodus van werknemers in de financiële sector en waar kunnen deze mensen nog aan de slag?”

Gisteren werd bekend dat Achmea opnieuw arbeidsplaatsen gaat schrappen en vanmiddag meldde amweb dat er bij SNS Bank de komende vier jaar 800 tot 900 voltijdsbanen verdwijnen. De reorganisatie moet volgens de bank 100 miljoen euro aan besparingen opleveren. “Verschrikkelijk nieuws voor de werknemers van SNS Bank”, reageert Cem Lacin bestuurder FNV Finance. “Het belang van een nieuw sociaal plan wordt met dit nieuws nog groter.”

Te lang thuis
De bond ziet dat reorganisaties bij financiële instellingen aan de orde van de dag zijn. Lacin: “Ik maak mij zorgen om deze kaalslag in de banken- en verzekeringssector. De laatste jaren is er een ware exodus van werknemers in de financiële sector en waar kunnen deze mensen nog aan de slag? De kans is groot dat zij lang, té lang thuis zitten omdat het werkaanbod in hun vakgebied alleen maar afneemt.” De bond vindt dat er een gezamenlijke aanpak van werkgevers en werknemers moet komen om het tij te keren.

Het huidig sociaal plan loopt eind 2016 af; werkgever en vakbonden zijn in gesprek over een nieuw sociaal plan.

Reageer op dit artikel