nieuws

Blik op 2017 (4). Richard Weurding: ‘De mouwen opstropen voor een gezonde sector’

Branche 2968

Blik op 2017 (4). Richard Weurding: ‘De mouwen opstropen voor een gezonde sector’

In 2017 is Richard Weurding precies 30 jaar in dienst bij het Verbond van Verzekeraars. Op verzoek van am: zet Weurding, die 1987 als beleidsmedewerker in dienst trad en in 2006 algemeen directeur werd, zijn verlangens voor het nieuwe jaar op een rij.

Wat moeten we in 2017 als branche niet meer gaan doen?
“Dat is best een lastige vraag als je terugblikt op een jaar waarin we onder moeilijke omstandigheden – denk aan de lage rente, een hoge schadelast ten gevolge van extreem weer – er toch in geslaagd zijn belangrijke vernieuwingen door te voeren en de positie van de consument verder te versterken. Ik denk onder meer aan de vergelijkingssite ‘verzekeraars in beeld’ die ook voor het intermediair een nuttige tool is. Maar wat ik graag achter me laat is een situatie waarin de premie-inkomsten achterblijven bij de schadelast.”

Wat moeten we in 2017 juist wel gaan doen?
“Ons motto voor 2017 is: ‘een gezonde sector, betrokken bij de klant’. Op beide punten stropen we de mouwen op. We willen onze bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zoals: hoe richt je het pensioenstelsel in op zo’n manier dat het persoonlijk, transparant, houdbaar en flexibel wordt? Innovatie staat terecht bovenaan de agenda in onze boardrooms, de ontwikkelingen gaan razendsnel en kunnen ook disruptief zijn. De uitdaging is de technologische revolutie zo in te zetten, dat de klant er echt iets aan heeft.”

Wat zijn de specifieke plannen van het Verbond?
“Voor ons zijn de arbeidsmarkt, pensioenen en veiligheid topprioriteiten. Maar een concreet initiatief waar ik hier aandacht voor wil vragen is de introductie van de digitale poliskluis waar consumenten inzicht kunnen krijgen in al hun verzekeringen. Dat heeft begrijpelijk veel voeten in de aarde, maar hopelijk kunnen we in de loop van dit jaar melden wanneer www.mijverzekeringenopeenrij.nl live gaat. Hiermee geven we niet alleen de dienstverlenging een nieuwe impuls – ook aan het intermediair – het zorgt hopelijk ook voor meer kostenefficiency.”

Lees hier de andere bijdragen aan de blik op 2017

Reageer op dit artikel