nieuws

Vivat stapt in peer-to-peer verzekeringen

Branche 234

Vivat stapt in peer-to-peer verzekeringen

Vivat gaat binnenkort een proef  beginnen met zogeheten peer-to-peer verzekeringen. Topman Ron van Oijen heeft dit wereldkundig gemaakt in een interview met het Financieele Dagblad. 

Van Oijen legt in het interview uit dat een groep mensen,”bijvoorbeeld fotojournalisten”, elkaar gaat verzekeren. “Vivat wordt daar de houder van, maar draagt zelf niet het verzekeringsrisico. Wij zijn de eerste die dit doen met officiële toestemming.”

Start-ups met haakjes naar verzekeringen
De CEO van Vivat bevestigt in het interview nogmaals veel heil te zien in samenwerking met start-ups, ook om via deze jonge bedrijven verzekeringen te verkopen. “Vroeger deed je zaken met duizend intermediairs, straks met duizend start-ups die haakjes hebben naar verzekeringen. Er gaat heel veel veranderen bij verzekeraars.”

Reageer op dit artikel