nieuws

Van der Noordaa ziet voordelen in deal met NN

Branche 315

Van der Noordaa ziet voordelen in deal met NN

Delta Lloyd ziet substantiële voordelen in een mogelijke fusie met Nationale-Nederlanden. Dat stelt de verzekeraar woensdag in een update over het derde kwartaal. In die update vertelt bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa ook dat Delta Lloyd niet onwelwillend staat tegenover een overname.

NN liet begin oktober weten € 5,30 per Delta Lloyd-aandeel over te hebben bij een volledige overname van het bedrijf. Delta Lloyd vond dat bod echter te laag. De bedrijven bleven vervolgens in gesprek over de voor- en nadelen van een mogelijke deal en die gesprekken lopen volgens Van der Noordaa nog altijd.

Financiële voordelen
De overname kan volgens Delta Lloyd tot substantiële kosten en voordelen leiden. “We voorzien synergievoordelen ter waarde van € 200 mln, bovenop de kostenbesparingen die we toch al willen doorvoeren”, aldus de verzekeraar in de update. Daarnaast verwacht Delta Lloyd ook andere aanzienlijke financiële voordelen, bijvoorbeeld door diversificatie van activiteiten en op het vlak van belastingen.

Deal niet van tafel
Van der Noordaa benadrukte in een toelichting dat Delta Lloyd openstaat voor een deal: “Als aandeelhouders daarbij een maar eerlijk deel van de voordelen krijgen.” Het eerste bod van NN is wat dat betreft volgens hem duidelijk te laag en moet volgens de bestuursvoorzitter omhoog om Delta Lloyd te overtuigen.

Besparingen
Delta Lloyd heeft in de update ook laten weten de besparingen verder op te voeren, zodat de operationele kosten in 2018 ruim 5% lager uitkomen dan eerder werd voorspeld. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op koers om de kosten dit jaar terug te dringen tot € 610 mln. Verdere besparingen moeten de kosten daarna verlagen tot minder dan € 530 mln in 2018. Hier werd eerder op 560 miljoen euro gemikt.

Daling
Delta Lloyd heeft de solvabiliteit het afgelopen kwartaal zien dalen. In juni was de Solvency II ratio nog 173%, mede door de omstreden claimemissie. De laatste drie maanden is deze gedaald naar 156%.

Reageer op dit artikel