nieuws

Legal & General Nederland verkocht aan opkoper Chesnara

Branche 1432

Legal & General Nederland verkocht aan opkoper Chesnara

Het Britse Chesnara wordt de nieuwe eigenaar van Legal & General Nederland. De Nederlandse activiteiten van de Britse levensverzekeraar worden, behoudens een naamswijziging, door de nieuwe eigenaar ongewijzigd voortgezet. 

De huidige aandeelhouder Legal & General Group plc. heeft aangegeven haar activiteiten te willen concentreren op het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In dat kader heeft Legal & General Group plc. haar activiteiten in Frankrijk en Duitsland al eerder afgestoten. Nederland was de laatste activiteit van Legal & General Group plc. in continentaal Europa.

Chesnara al actief in Nederland
De voorgenomen nieuwe aandeelhouder, Chesnara Holdings is in Nederland sinds 2015 eigenaar van Waard Verzekeraars. Het bedrijf is in diverse landen actief als opkoper en beheerder van levensverzekeringsportefeuilles. Met de acquisitie van Legal & General zal Chesnara nu in Nederland ook actief worden met nieuwe business op het gebied van collectief pensioen, overlijdensrisicoverzekeringen en verzekeringsproducten op het gebied van vermogensopbouw.

Chesnara kent reeds een soortgelijk businessmodel in Zweden, waar in 2009 de aandelen van het Zweedse Movestic Liv & Pension zijn overgenomen. Net als Legal & General Nederland richt Movestic zich op productie van nieuwe levensverzekeringen en collectieve pensioenen op basis van een beschikbare premie. Chesnara heeft als doelstelling de activiteiten van Legal & General Nederland verder te laten groeien.

Twaalf keer als beste verkozen door Adfiz
Legal & General is in 1984 gestart met haar activiteiten in Nederland. Deze richten zich op collectief pensioen, vermogensopbouw en overlijdensrisicoverzekeringen. De financiële producten kunnen door consumenten en ondernemingen uitsluitend na advies van onafhankelijke financieel adviseurs worden afgesloten. De maatschappij is ‘top 5 speler’ op de markt van overlijdensrisicoverzekeringen, marktleider in unit linked producten en een snelle groeier op het gebied van collectieve (DC-)pensioenen. Legal & General is door Adfiz, de organisatie van onafhankelijk financieel adviseurs, al 12 keer verkozen tot beste individuele levensverzekeraar en vorig jaar ook als beste verzekeraar Zakelijk Pensioen.

 

 

Reageer op dit artikel