nieuws

Advies gidst beter dan standaardproduct

Branche 113

Advies gidst beter dan standaardproduct

Net als minister Dijsselbloem geloven ook de bezoekers van amweb niet (meer) in de heilzame werking van standaardproducten ter bescherming van de consument. Vorig week kondigde de minister in een Kamerbrief aan standaardproducten niet langer als beleidsoptie te zien. Wel ziet hij nog toekomst in het voorleggen van minder producten aan consumenten in het adviestraject. Een standaardproduct zou dan als default-optie kunnen worden gebruikt.

Van de amweb-bezoekers ziet 37% nog wel iets in zo’n defaultoptie die de klant ook weer terzijde kan schuiven. Een ruime meerderheid (63%) ziet echter helemaal niets in standaardproducten en vindt dat de adviseur de aangewezen partij is die de klant moet begeleiden naar de beste keuze.

Deze week willen wij van u weten hoe u denkt over de premieverhogingen bij autoverzekeringen waarover rumoer is ontstaan.

[poll71]

Reageer op dit artikel