nieuws

Verzekeraars verkopen Meetingpoint aan ICT-bedrijf TJIP

Branche 4719

Verzekeraars verkopen Meetingpoint aan ICT-bedrijf TJIP

ASR, Delta Lloyd, Generali en Vivat verkopen Meetingpoint, het transactieplatform MP4All en vergelijkingsplatform MAS (www.masvergelijkingen.nl) per 1 december 2016 aan het Delftse ICT-bedrijf TJIP. Volgens de aandeelhouders “is het niet langer logisch dat verzekeraars eigenaar zijn van een prijsvergelijker.” Meetingpoint blijft als zelfstandig label opereren. Ongeveer de helft van de Meetingpoint medewerkers verliest door de transfer zijn baan. 

Volgens Wim Henk Steenpoorte, voorzitter van de raad van commissarissen bij Meetingpoint, wordt met de overname door TJIP een belangrijke stap gezet in de waarborging van de continuïteit en het doorvoeren van vernieuwingen binnen het Meetingpoint-platform. TJIP is als specialist in frontoffice-applicaties voor banken en verzekeraars al vanaf de start bij Meetingpoint betrokken. Steenpoorte: “We zijn tevreden over de ontwikkeling van Meetingpoint in de afgelopen jaren, maar inmiddels zijn de marktomstandigheden zo dat het niet langer logisch is dat verzekeraars eigenaar zijn van een prijsvergelijker. We zijn heel blij dat TJIP als onafhankelijke speler de onderneming wil voortzetten.”

Meer flexibiliteit en oplossingen
De overname is volgens Steenpoorte belangrijk om een nieuwe impuls te kunnen geven aan Meetingpoint. Samenwerking met onafhankelijk adviseurs blijft voor verzekeraars een onmisbare schakel om consumenten, zzp’ers en andere zakelijke klanten te bereiken. TJIP zal nu het voortouw nemen in het verder uitbouwen van dit platform, en ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat uitstekend kunnen.” Doelstelling is om de gebruikers van het platform MP4All meer flexibiliteit en oplossingen te bieden, gericht op hun dagelijkse praktijk. Daarnaast krijgen de aangesloten maatschappijen een snellere time-to-market en meer commerciële mogelijkheden.

TJIP ontwikkelt met ruim 80 medewerkers software voor frontofficeprocessen zodat organisaties sneller, slimmer, efficiënter en eenvoudiger kunnen werken. Behalve software voor verzekeraars heeft TJIP onder meer de frontoffice-hypotheekketen van meerdere geldverstrekkers gedigitaliseerd, van hypotheekoriëntatie tot aan het passeren bij de notaris, inclusief inzien en wijzigen door de klant zelf via internetbankieren.

Aparte BV voor vergelijken complexe producten
Bij Meetingpoint werken 15 mensen, voor 7 van hen is bij Tjip nog een plekje. Eerder deze maand startte Meetingpoint onder de naam MAS een aparte BV voor het vergelijken van alle complexe producten.

Reageer op dit artikel