nieuws

Verzekeraars lopen warm voor poliskluis

Branche 189

Verzekeraars lopen warm voor poliskluis

De verzekeraars die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl vertegenwoordigen al 80 procent van de Nederlandse particuliere markt. Hiermee is de website volgens initiatiefnemer het Verbond van Verzekeraars hard op weg om alle verzekeringen aan te sluiten voordat deze gelanceerd wordt voor consumenten.

Het Verbond  presenteerde begin mei de eerste versie van de zogeheten poliskluis. Na jaren van voorbereiding was er een site uitgedokterd waarop consumenten al hun verzekeringen kunnen inzien. De ambitie van Mijnverzekeringenopeenrij.nl is om de consument in 2017 één online overzicht te bieden met al zijn verzekeringen. “Daarvoor moeten zo veel mogelijk verzekeraars en gevolmachtigden meedoen”, aldus programmamanager Janpieter Koning. “Wij zijn daarom erg blij met alle deelnemers die zich tot nu toe hebben ingeschreven.”

Na een inschrijving begint de verzekeraar of gevolmachtigde zo snel mogelijk met de aansluiting op de website. Zodra de aansluiting rond is, kunnen de verzekeringen na livegang getoond worden op de website.

Concrete wens van consument
Koning hoopt de komende periode nog meer verzekeraars en gevolmachtigden te kunnen verwelkomen. “Met Mijnverzekeringenopeenrij.nl spelen we in op de concrete wens van de consument om al zijn verzekeringen op één plek te kunnen inzien en maken we een volgende stap in de digitalisering binnen de verzekeringssector.”

Reageer op dit artikel