nieuws

Vernieuwend risicomanagement programma

Branche 669

Vernieuwend risicomanagement programma

Risico’s beheersen betekent niet automatisch verzekeringen afsluiten. Integendeel, er is veel meer mogelijk. Door kansen met mogelijk grote impact en ook niet-verzekerbare risico’s in kaart te brengen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor ondernemers en daardoor ruimte om te ondernemen. Uit onderzoeken blijkt dat goed risicomanagement positieve invloed heeft op strategische, operationele en financiële prestaties én op de veerkracht van een organisatie.

Met de premaster Risicomanagement van Avéro Achmea (de Ruimtemakers) en Universiteit Twente help je klanten die ruimte te creëren en continuïteit te realiseren. Het levert een vernieuwend en duurzaam business model op dat extra waarde toevoegt voor je klanten, waarbij de dialoog met directie én medewerkers over het identificeren, analyseren en aanpakken van risico’s centraal staat. Dit noemen we communicatief risicomanagement.

Voor wie is de premaster Risicomanagement?
Ervaren adviseurs die zich willen ontwikkelen tot risicoconsultant.

Wat levert de premaster Risicomanagement je op?
Je ontwikkelt je tot risicospecialist. Dat biedt nieuwe kansen doordat je op een andere manier binnenkomt bij klanten. Je komt niet praten over verzekeringen maar komt met oplossingen om risico’s beheersbaar te maken en te houden. Zo voeg je vanzelf meer waarde toe voor je klanten.

Wie de premaster met goed gevolg afrondt, ontvangt een geaccrediteerd certificaat. Daarmee kun je, desgewenst, instromen in de Master Risicomanagement van Universiteit Twente.

Waarom zou je kiezen voor de premaster Risicomanagement?

  • Communicatief risicomanagement staat centraal. Met communicatief risicomanagement breng je mensen samen en het proces op gang om maatregelen te treffen. En zorg je voor motivatie en draagvlak.
  • Praktijkgericht. In premaster Risicomanagement, werk je veel met eigen praktijkcases. Ook met de Risk management game, ervaar je risicomanagement aan den lijve. Bovendien is de kennis die je opdoet direct in de praktijk toepasbaar.
  • Persoonlijke begeleiding. Tijdens de bijeenkomsten begeleidt een moderator je bij het realiseren van je leerdoelstellingen. Tussen de bijeenkomsten door kun je een beroep doen op een coach voor hulp bij de dagelijkse praktijk.

Waar en wanneer is het?
De opleiding is opgebouwd uit 4 modules van 2 dagen en een terugkomdag:

Module 1: Introductie: Vernieuwend Risicomanagement – 5 en 6 januari
Module 2: Riskmanagement: Analyse, Beheersing & Evaluatie – 9 en 10 februari
Module 3: Verandermanagement – datum volgt
Module 4: Borging & Communicatie: psychologie & perceptie – datum volgt
Finale – datum volgt

Bekijk hier het totale programma

De opleiding vindt plaats op de campus van Universiteit Twente en bij Avéro Achmea in Apeldoorn.

Wat kost het?
We bieden deze premaster Risicomanagement aan voor €5.800,- per persoon (vrij van BTW). De abonnementskosten voor de licentie de Ruimtemakers bedraagt €275,- (excl. BTW) per maand. Dit is inclusief het gebruik van de software.

Wil je meer informatie?
Uitgebreide informatie over deze premaster vind je hier. Of neem contact op met Gerard Rooks (06 224 090 96 of gerard.rooks@achmea.nl) of Simon de Witte (06 106 065 12 of simon.de.witte@achmea.nl).


Schrijf je hier in

Reageer op dit artikel