nieuws

Miranda Hendriks en Ellen Peper in top Univé

Branche 2680

Miranda Hendriks en Ellen Peper in top Univé

Miranda Hendriks (47) en Ellen Peper (51) zijn benoemd tot Chief Financial Risk Officer (CFRO) en Chief Transformation Officer (CTO) bij Univé. Ze zijn afkomstig van Achmea en Twynstra Gudde. Samen met Joost Heideman (CEO en voorzitter) vormen zij de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé.

Miranda Hendriks was de afgelopen tien jaar werkzaam bij Achmea in verschillende directiefuncties op het gebied van Financiën, Risk en Actuariaat. Zij zegt over haar nieuwe functie: “Samen met mijn collega’s wil ik ervoor zorgen dat de solide basis van de Univé formule ook in de toekomst gewaarborgd blijft. We gaan werken aan een toekomstvast verdienmodel dat past bij de wijze waarop Univé zich onderscheidt: grote verbondenheid met klanten door lokale aanwezigheid.”

Aantrekkelijk blijven
Ellen Peper heeft een lange carrière bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde doorlopen, waarvan de laatste negen jaar als bestuurder/directievoorzitter. Ze wordt als CTO onder meer verantwoordelijk voor het vergroten van de operationele en technologische slagkracht van de Univé formule. Peper zegt: “De Univé formule staat voor een belangrijke volgende stap om als Univé aantrekkelijk te blijven voor klanten en ook in de toekomst een rol van betekenis te blijven spelen in de competitieve markt waarin zij zich begeeft. Dat vraagt om een grote en slimme verandering, die je alleen kunt realiseren door dit met elkaar te doen.”

Bijzondere constructie
CEO Joost Heideman gaf eerder in een interview aan dat de Univé formule aandacht verdient. “Wij hebben twaalf regionale Univé’s met iedere een aantal winkels onder zich. Dat is een bijzondere constructie. Het is zaak dat die formule krachtiger en duidelijker wordt neergezet. Je kunt je voorstellen dat twaalf regionale spelers met ieder een eigen bestuur een recept voor discussie en issues is. Het is aan mij om helder te maken dat we alleen door samenwerken de markt het hoofd kunnen bieden.”

Energiek, stevig en competent
Cors Hage, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie Univé is verheugd over de aanstelling van Hendriks en Peper. “Met de komst van Miranda en Ellen naast Joost staat er een energieke, stevige en competente Raad van Bestuur. Het afgelopen jaar heeft de Raad van Bestuur een stevige basis gelegd voor de verdere professionalisering van onze organisatie op onder andere formulemanagement, innovatie en online dienstverlening. De expertise en ervaring van beide dames zijn een belangrijke aanvulling om deze basis verder uit te bouwen.”

Reageer op dit artikel