nieuws

Jarig Nh1816 viert feest en spekt kas goede doelen met ruim een miljoen

Branche 897

Jarig Nh1816 viert feest en spekt kas goede doelen met ruim een miljoen

Nh1816 vierde dinsdag in theater Carré het 200-jarig bestaan met een show voor 1.100 relaties. Tijdens de avond maakte de Stichting Goede Doelen Nh1816 bekend dat dit jaar € 1,3 mln is geschonken aan diverse goede doelen.

Dat bedrag is samen met verzekerden, medewerkers, stichtingsbestuur en het intermediair onder goede doelen in heel Nederland verdeeld. “Van een substantiële donatie aan het Leerorkest tot kleinere donaties zoals tovertafels voor zorgcentra.”

Het Leerorkest kreeg een bedrag ter hoogte van € 250.000, goed om de huisvestingskosten van het Instrumentendepot voor vijf jaar te betalen. Het Leerorkest heeft als doel kinderen te laten kennismaken met het bespelen van een instrument. Met het instrumentendepot worden scholen, wijktalentorkesten en andere soortgelijke initiatieven op het gebied van muziekonderwijs van muziekinstrumenten voorzien.

NH1816 200 jaar

Tijdens het event werden directie en medewerkers van Nh1816 in het zonnetje gezet. Zo werd er door het intermediair dat zaken doet met de verzekeraar een cheque overhandigd waarmee Nh1816 in de tuin een kunstwerk ter waarde van ruim 20.000 euro kan plaatsen.

Bij de overhandiging van de cheque werd gezegd dat het intermediair een vrij groot hart heeft voor Nh1816. “Want als we gebeld hadden om bij te dragen voor een cadeau voor asr of NN, dan hadden we niemand in beweging gekregen.”

Tijdens de show was de running gag dat iemand met autoschade zijn verzekeraar belde en van het kastje naar de muur werd gestuurd via een keuzemenu. “U kunt het wachten versnellen als u 328948745 intoetst”, zo werd de verzekeraar zonder service belachelijk gemaakt. Maar bij Nh1816 krijg je dan natuurlijk wel een mens aan de lijn, was de boodschap.

NH1816 200 jaar

Aardig was dat iedere gast van Nh1816 over een oranje loper naar binnen moest en door een haag van medewerkers van de verzekeraar werd toegejuicht.

Directievoorzitter Lex Verëll toonde zich apetrots met alle aandacht: “200 jaar Nh1816 is voor ons een unieke mijlpaal. Uniek mede omdat Nh1816 nog steeds gevestigd is op de plek van haar oprichting aan de Dorpsstraat in het Westfriese Oudkarspel. Geheel zelfstandig is Nh1816 uitgegroeid tot een parel in verzekeringsland. Wat is er veel gebeurd in al die jaren! Van familiebedrijf tot moderne coöperatie. Wij hebben een rijke historie waar we dit jaar graag bij stilstaan.”

Tegenwoordig telt Nh1816 landelijk ruim 350.000 verzekerden en zo’n 1,5 miljoen polissen. De middelgrote verzekeraar is marktleider voor simple risk particuliere risico’s via onafhankelijke adviseurs.

Reageer op dit artikel