nieuws

VNAB en Hoffelijk Financieel presenteren alternatief voor driejaarlijks PE-examen

Branche 2156

VNAB en Hoffelijk Financieel presenteren alternatief voor driejaarlijks PE-examen

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft een nieuwe vakbekwaamheidstool voor haar leden geïntroduceerd. Met de tool, ontwikkeld door opleidingsbedrijf Hoffelijk Financieel, moet het makkelijker worden om permanent vakbekwaam te blijven. Bovendien is het volgens de initiatiefnemers op termijn een alternatief voor het verplichte driejaarlijkse PE-examen.

De tool bevat niet alleen kennis op Wft/PE en PA-niveau maar ook branchespecifieke content en een registratiefunctie. De VNAB wil naast Hoffelijk Financieel ook andere relevante (opleidings)partijen in de markt betrekken bij de tool, zodat het mogelijk wordt om vanuit verschillende bronnen binnen één platform kennis te delen en te lezen. De tool biedt niet alleen kennis maar registreert ook wat de medewerkers bij VNAB-leden lezen en welke andere interne en externe kennisevents worden gevolgd. Dit moet leiden tot een persoonlijk en volledig vakbekwaamheidsdossier.

Stip op de horizon
De VNAB wil met deze tool uiteindelijk nog een stap verder gaan dan het faciliteren van haar leden bij vakbekwaamheid. “Met als stip op de horizon de wetgever ervan overtuigen dat gebruikers van deze tool niet langer verplicht zijn het driejaarlijkse PE-examen af te leggen. Door het opbouwen van de vakbekwaamheidsdossiers in de tool, wil de VNAB samen met Hoffelijk Financieel aantonen dat de professionals in onze markt op een hoger niveau bezig zijn met hun vakbekwaamheid dan de driejaarlijkse PE-examens toetsen.”

Reageer op dit artikel