nieuws

Theo Krins (L & G): ‘Kwaliteit en lage prijs gaan meestal niet goed samen’

Branche 1113

Theo Krins (L & G):  ‘Kwaliteit en lage prijs gaan meestal niet goed samen’

Bezuinigen om prijstechnisch maar zo dicht mogelijk in de buurt te komen van direct writers en beperkte dienstverleners pakt vaak niet goed uit voor adviseurs. Dit stelt Theo Krins, manager vermogensadvies bij Legal & General. In plaats van bezuinigen kunnen adviseurs volgens hem beter hun aandacht steken in het communiceren van hun meerwaarde richting de klant.

Krins bracht zijn stellingname naar voren naar aanleiding van de eerste bijeenkomst van de netwerkgroep die Legal & General heeft opgericht en waarbij wordt gepraat over bepaalde bedrijfsprocessen. Rode draad van al deze bijeenkomsten is het onderwerp beloningswijze.

De prijs voor financieel advies krijgt teveel aandacht van consumenten meent Krins. “Veel consumenten kunnen niet goed inschatten wat hun persoonlijk belang is bij een goed advies alvorens een financieel product aan te schaffen. In die situatie is het begrijpelijk dat consumenten vooral kijken naar die elementen die men wel begrijpt. Een van die elementen is de prijs van het advies. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar voorop moet de vraag blijven staan aan welke diepgang van advies de consument nu echt behoefte heeft.”

Bezuinigen op nazorg
“Kwaliteit en lage prijs gaan meestal niet goed samen”, vervolgt Krins. “Om toch ‘uit te komen’ wordt dan bezuinigd op bijvoorbeeld het aantal constructies waarvan de voor- en nadelen voor de klant worden vergeleken of op de omvang en intensiteit van de nazorg. Wanneer dat een bewuste keuze is van de adviseur en de consument, dan is dat prima. Maar niet wanneer er sprake is van een proces waar de ondernemer juist wel kwaliteit wil bieden maar dit bedrijfseconomisch niet meer kan.”

Reageer op dit artikel