nieuws

SNS Bank verandert naam in de Volksbank

Branche 4015

SNS Bank verandert naam in de Volksbank

SNS Bank verandert per 1 januari 2017 haar naam in de Volksbank. De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren.

De naamswijziging accentueert de koers die de bank heeft ingezet richting het zijn van een maatschappelijke, mensgerichte en duurzame bank, zo laat de bank weten. “Een stabiele bank die eenvoudige, nuttige en betaalbare diensten verleent en haar verantwoordelijkheid neemt. Een familie van onderscheidende bankmerken waar iedereen zich thuis voelt. Met één gemeenschappelijke missie: bankieren met de menselijke maat.”

Bankvergunning
De vier merken zullen straks verder gaan onder de bankvergunning van de Volksbank. Hiermee komen de aparte bankvergunningen van ASN Bank en Regiobank per 31 december 2016 te vervallen. “Door verder te gaan onder één bankvergunning, wordt de bedrijfsvoering van de Volksbank eenvoudiger en efficiënter. Klanten van de merken zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de wijziging”, aldus de bank.

Nieuwe periode
“De naamsverandering in de Volksbank markeert het begin van een nieuwe periode in de bijna 200-jarige geschiedenis van onze bank”, zegt directievoorzitter Maurice Oostendorp. “Onder de naam van de Volksbank zelf zullen geen commerciële activiteiten worden ondernomen, maar de nieuwe naam onderstreept de gemeenschappelijke missie van onze bankmerken ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS: bankieren met de menselijke maat.”

De Volksbank wordt een 100% dochtermaatschappij van de Volksholding, momenteel nog SNS Holding. Deze holding is een directe deelneming van NLFI, die hier tegenover certificaten van aandelen heeft uitgegeven aan de Nederlandse Staat, zo laat men weten.

Reageer op dit artikel