nieuws

Michel Lamie (De Goudse) verhuist naar Achmea

Branche 9176

Michel Lamie (De Goudse) verhuist naar Achmea

Michel Lamie (50) verhuist per 1 januari 2017 naar Achmea, waar hij zal toetreden tot de Raad van Bestuur. Lamie volgt in april 2017, na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, Huub Arendse op als Chief Financial Officer (CFO). Bij zijn benoeming in 2013 heeft Arendse aangegeven voor vier jaar beschikbaar te zijn. Voor de benoeming van Lamie is goedkeuring verkregen van De Nederlandsche Bank.

Lamie zit sinds 2005 in het bestuur van De Goudse Verzekeringen, waar hij in 2009 is benoemd tot bestuursvoorzitter. Sinds 2009 is Lamie tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot. In de periode 2002-2005 werkte Lamie bij Achmea, in de functie van Group director Finance & Control. Daarvoor was hij onder meer actief in diverse leidinggevende functies bij KPMG en RSA Benelux.

Mooie periode
Lamie zegt dat hij een mooie periode afsluit. “De Goudse is een bijzonder bedrijf, dat ik altijd met warme belangstelling zal blijven volgen. Ik kijk met plezier terug op een mooie periode waarin wij steeds dichter bij de MKB-ondernemer zijn komen te staan. De kracht van De Goudse is de persoonlijke manier waarop wordt samengewerkt, zowel tussen medewerkers onderling als met de met ons samenwerkende adviseurs. De goede marktpositie die het bedrijf inmiddels inneemt op de zakelijke markt is daar mede het resultaat van en biedt een stevig fundament voor een mooie toekomst.”

Roerige tijden
Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Goudse: “Michel Lamie heeft als bestuursvoorzitter in een roerige periode richting gegeven aan de transformatie van De Goudse naar MKB-verzekeraar en een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het schade- en inkomensbedrijf. Onder zijn leiding heeft De Goudse zich steeds meer ontwikkeld naar een gespecialiseerd verzekeringsbedrijf met focus op branches en niches. Deze koers blijft De Goudse ook voor de toekomst vasthouden. Wij zijn Lamie enorm erkentelijk voor zijn inzet, betrokkenheid en expertise.”

Bekwaam
Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, is tevreden met de komst van Lamie: “We hebben Huub Arendse leren kennen als een zeer gedreven en professioneel financieel bestuurder. Hij is van grote waarde voor Achmea en wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar. Met de komst van Lamie verwelkomen we een bekwaam bestuurder met veel ervaring in de financiële sector.” Aad Veenman, voorzitter van de Raad van commissarissen van Achmea, voegt daaraan toe: “Wij zijn Huub Arendse zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan onze groep. Hoewel we zijn vertrek per 1 april 2017 betreuren, is het goed te zien dat we met Michel Lamie tijdig een geschikte opvolger hebben kunnen benoemen.”

De Raad van Bestuur van Achmea bestaat na bovenstaande wisselingen uit Willem van Duin (voorzitter), Roelof Konterman (vice-voorzitter), Michel Lamie (CFO), Robert Otto, Bianca Tetteroo en Henk Timmer (CRO).

Reageer op dit artikel