nieuws

Financieel topman Button verlaat Aegon

Branche 2229

Financieel topman Button verlaat Aegon

Darryl Button, de chief financial officer van Aegon, verlaat het bedrijf per 1 december. Hij keert met zijn gezin terug naar de Verenigde Staten. De Canadees heeft zeventien jaar voor het concern gewerkt, waarvan acht jaar als CFO van Aegon Amerika.

Sinds mei 2013 was Button in de raad van bestuur de CFO bij Aegon, als opvolger van Jan Nooitgedagt. Het vertrek is mede ingegeven door de keuze voor zijn gezin, geeft Button aan: “Dit is een moeilijke beslissing, maar het is in het belang van mijn familie. Ik ben dankbaar voor de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan de strategische voortgang van het bedrijf. Bij Aegon laat ik een zeer getalenteerd en betrouwbaar team achter.” Volgens bestuursvoorzitter Alex Wynaendts speelde Button een essentiële rol bij de voorbereiding en introductie van Solvency II. “We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en wensen hem heel veel succes in de toekomst.” De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.
Button ontving vorig jaar een vast salaris van € 991.000; daar kwam nog een bonus van € 784.000 bovenop. Die bonus wordt over drie jaar uitgesmeerd.

Reageer op dit artikel