nieuws

Diverse wetenschappen bundelen krachten in Cyber Science Center

Branche 2580

Diverse wetenschappen bundelen krachten in Cyber Science Center

Multidisciplinaire benadering

Het Cyber Science Center is het eerste landelijke initiatief waarbij veiligheidsvraagstukken rondom digitalisering vanuit verschillende vakgebieden zoals rechten, criminologie, computerwetenschap, psychologie en communicatie worden benaderd. Deze multidisciplinaire, wetenschappelijke benadering doet recht aan de complexiteit van de praktijkvraagstukken. De nadruk ligt, in tegenstelling tot veel ander onderzoek op het gebied van digitale veiligheid, niet hoofdzakelijk op de technische kant, maar op de combinatie van gedrag en digitale techniek.

Diverse onderzoeksvragen
De formalisering en intensivering van het samenwerkingsverband komt voort uit de behoefte aan en het succes van opgeleverde onderzoeksresultaten. Zo ontwikkelden de betrokken wetenschappers voor de politie handreikingen voor digitale opsporing, het opnemen van aangiftes met een digitale component en het veiligstellen van digitale sporen op een plaats delict (rechtshandhaving in een digitale samenleving). Voor het onderwijs ontwierpen de onderzoekers een online tool voor het monitoren van cybersafety op scholen.

Op dit moment loopt onder meer onderzoek naar de kwetsbaarheid online van licht verstandelijk beperkte jongeren (jongeren en hun digitale veiligheid) en de digitale weerbaarheid van gebruikers van internetbankieren (bedrijven en hun digitale veiligheid).

 

Meer informatie

 

Op de website www.cybersciencecenter.nl is meer informatie over het Cyber Science Center te vinden.

Reageer op dit artikel