nieuws

Branche zwemt meer dan een ton bijeen voor Tim

Branche 1299

Branche zwemt meer dan een ton bijeen voor Tim

Medewerkers van FlexFront Groep, Nationale Waarborg, Munt Hypotheken en Van Bruggen Adviesgroep hebben gisteren € 106.678 bijeen gezwommen voor de Stichting ALS Nederland. De financiële professionals namen onder noemer Swim4Tim deel aan de Amsterdam City Swim. De zwemmers werden nauwlettend gevolgd door Tim van den Berg, de medewerker van FlexFront die vorig jaar werd getroffen door de dodelijke spierziekte ALS.

In totaal bracht de Amsterdam City Swim gisteren ruim € 1,9 miljoen op voor de Stichting ALS Nederland. Dit geld wordt voor 75% gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en voor 25% gebruikt voor het welzijn van de ALS-patiënten.

Menselijk gezicht van de branche
De collega’s uit de branche van Tim van den Berg hadden zich ten doel gesteld om € 100.000 bijeen te brengen. De afgelopen maanden is via diverse evenementen en acties geld ingezameld vanuit de financiële branche en daarbuiten, waarbij geappelleerd is aan het menselijke gezicht van de financiële branche. Het formele eindbedrag van € 106.678 zal nog niet het werkelijke eindbedrag zijn. Het Swim4Tim-actieteam verwacht de komende week nog circa € 2.000 te kunnen overboeken ten gunste van de Stichting ALS Nederland.

Reageer op dit artikel