nieuws

AFM wijst 8600 vergunninghouders op diplomadeadline

Branche 5288

De AFM heeft deze week ruim 8600 brieven uitgestuurd om iedereen erop te attenderen dat de overgangstermijn voor de nieuwe vakbekwaamheidseisen op 31 december afloopt. Op 1 januari 2017 moeten alle financiële dienstverleners beschikken over de benodigde Wft-diploma’s.

Nog niet iedereen voldoet aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen, zo constateert de toezichthouder. Reden voor de AFM om een grote mailing te deur uit te doen. Financiële dienstverleners doen er volgens de toezichthouder goed aan om de volgende vier zaken te controleren:

  • Controleer of u in het bezit bent van de juiste diploma’s. Heeft u de benodigde diploma’s, dan hoeft u geen actie meer te ondernemen.
  • Heeft u PEplus-examen(s) gedaan? Denk dan ook aan het tijdig omzetten van de diploma’s.
  • Bent u niet in staat om de diploma’s te behalen, controleer dan of u in aanmerking komt voor een ontheffing en dien zo snel mogelijk een ontheffingsverzoek in bij de AFM.
  • Bent u niet van plan om de diploma’s te behalen of adviseert u niet meer in één of meerdere productgroepen? Pas dan uw vergunning aan.

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening maakte afgelopen zomer bekend dat het aantal afgelegde examens daalt. Een woordvoerder zei toen: “Bij de grote partijen zijn de meeste mensen wel geweest. De indruk is dat nu met name de kleine en middelgrote kantoren nog bezig zijn. Daarnaast vermoeden wij dat veel adviseurs het extra jaar gebruiken om extra beroepskwalificaties te halen.”

Reageer op dit artikel