nieuws

Onderdeel Staalbankiers naar Van Lanschot

Branche 5088

Onderdeel Staalbankiers naar Van Lanschot

Achmea heeft vandaag bekend gemaakt dat de private banking-activiteiten van Staalbankiers zijn verkocht aan Van Lanschot. Beide partijen laten weten dat met de overname ongeveer € 16 mln is gemoeid.

Van Lanschot neemt naast de klantrelaties ook € 1,7 mld beheerd vermogen, € 280 mln spaargelden en een beperkt aantal effectenkredieten over. De medewerkers van Staalbankiers komen in dienst bij Van Lanschot. De transactie heeft geen betrekking op de overige activiteiten van Staalbankiers, waaronder een hypotheekportefeuille van € 250 mln en 35 medewerkers.

Geen kernactiviteit
Private banking is voor Achmea geen kernactiviteit, laat Achmea-woordvoerder Marco Simmers desgevraagd aan amweb weten. “Bij Van Lanschot is het juist wel een kernactiviteit. Daarnaast willen wij ons vooral richten op onze verzekeringsactiviteiten en geen investeringen doen in iets waar onze focus niet op ligt.” Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, sprak woorden van gelijke strekking: “Deze verkoop past in de strategie van Achmea om ons te concentreren op onze verzekeringsactiviteiten. Het aanbieden van private banking-activiteiten is een kernactiviteit van Van Lanschot. De activiteiten van Staalbankiers hebben een logische en natuurlijke aansluiting met Van Lanschot, waardoor ik verwacht dat we onze klanten een hele soepele overgang kunnen bieden. Bovendien biedt Van Lanschot ze een breder product- en dienstenpakket.”

Blij
Richard Bruens, lid van de Executive Board van Van Lanschot en verantwoordelijk voor Private Banking, is blij met de overname. “Deze overname stelt ons in staat ons beheerd vermogen te vergroten en een groter aantal klanten te gaan bedienen met onze concepten voor vermogensregie, vermogensbeheer en -advies. Staalbankiers heeft een sterke positie in haar marktgebieden.”

Voorwaarden
Alle partijen verwachten de transactie af te ronden in het vierde kwartaal van 2016, mits er wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, waaronder het verkrijgen van verklaringen van geen bezwaar van DNB en het afronden van de medezeggenschapstrajecten met de ondernemingsraden van Van Lanschot en Achmea.

Reageer op dit artikel