nieuws

NVGA en am: komen met Innovatieprijs

Branche 2124

NVGA en am: komen met Innovatieprijs

De NVGA en am: komen begin 2017 met de NVGA AM Innovatieprijs. Het is de opvolger van de Innovatieprijs die am: en Generali eerder gedurende tien jaar uitreikten. Alleen staat de nieuwe prijs open voor volmachtbedrijven, verzekeraars, het intermediair en alle andere partners in de keten. Michael de Nijs (foto rechts), tekende gisteren het contract met am-uitgever Sebastiaan Jansen en legt uit wat de bedoeling is van de nieuwe prijs.

“We willen met deze prijs innovatie op de agenda zetten”, zegt Michael de Nijs, die binnen het NVGA-bestuur verantwoordelijk is voor innovatie . “We willen dat doen binnen zowel het volmachtkanaal als bij alle ketenpartners. Zodat de hele keten innovatiever wordt.”

Twee redenen voor de prijs
Er zijn volgens De Nijs twee goede redenen om samen met am deze prijs te beginnen. “We moeten als volmachtkanaal en als branche niet langer afwachten, maar innovatie omarmen. We zijn ondernemers en dan kun én moet je innovatie hoog op de agenda zetten.”

En ten tweede: “Wij zijn als volmachtbedrijven ook goed gepositioneerd om dit te doen. Wij zitten dichter op de klant en zien ontwikkelingen sneller aankomen. Deze prijs is een mooie kapstok om de komende jaren te laten zien dat innovatie bij ons in goede handen is.”

AFM kan prijs ook winnen
Er is wel een verschil met de AM Generali Innovatieprijs die meer dan tien jaar op de markt was en eind vorig jaar op de am:dag voor de laatste keer werd uitgereikt. De Nijs: “De AM Generali Innovatieprijs was voor het intermediair. De NVGA AM Innovatieprijs is voor de hele breedte van de branche. Het is mijn droom dat we de prijs zelfs aan een verzekeraar of de toezichthouder kunnen uitreiken omdat ze innoveren op een manier die goed is voor de hele branche”.

Uitreiking op NVGA-event
De inschrijving voor de nieuwe prijs gaat in oktober open. De uitreiking is op het NVGA-event begin 2017. Er is geen geldbedrag gemoeid met de prijs. Het gaat om de eer, zegt De Nijs.

Leidend podium voor vakinformatie
Am-uitgever Sebastiaan Jansen is ook tevreden met de samenwerking met de NVGA: “We zijn erg blij dat we de innovatieprijs samen met de NVGA voort gaan zetten, omdat innovatie een belangrijk speerpunt is voor onze branche en de NVGA een partij is die innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien onderstreept deze samenwerking ook de rol van am: als leidend podium voor vakinformatie.”

Amweb interviewde De Nijs eerder over de stand van zaken in het volmachtkanaal: deel 1 en deel 2.

Op de foto: NVGA-bestuurslid Michael de Nijs (rechts) en am-uitgever Sebastiaan Jansen tekenen het samenwerkingscontract voor de NVGA AM Innovatieprijs.

Reageer op dit artikel