nieuws

Noodweer juni drukt winst Delta Lloyd

Branche 2485

Noodweer juni drukt winst Delta Lloyd

Het noodweer dat eind juni het zuiden van Nederland teisterde, heeft zijn stempel gedrukt op de winst van Delta Lloyd. De verzekeraar heeft € 44 mln moeten uitkeren aan gedupeerden. De Solvency II-ratio van Delta Lloyd is wel fiks gestegen: 173%. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van de verzekeraar.

Delta Lloyd is tevreden over de voortgang die is geboekt gedurende het afgelopen half jaar. Zo is de kaspositie van de holdingmaatschappij structureel verbeterd tot € 592 mln, terwijl dat eind 2015 nog € -319 mln was. Daar tegenover staat wel dat de bruto operationele winst van de verzekeraar in de eerste helft van 2016 met bijna 40% is gezakt naar € 320 mln, mede te wijten aan de regen- en hagelstormen die zorgden voor een kostenpost van € 44 mln. Verder drukten tegenvallende ontwikkelingen bij levensverzekeringen de winst. Delta Lloyd geeft in het rapport aan actie te ondernemen om de waarde van de Leven-tak te verbeteren.

De kapitaalbuffer groeide met maar liefst 286%, onder meer door de fel betwiste uitgifte van nieuwe aandelen eerder dit jaar. De Solvency II-ratio is nu 173%, waarmee de verzekeraar aan de bovenkant van zijn eigen verwachtingen is uitgekomen. Een jaar eerder was de solvabiliteit nog 131%.

Tevreden
Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa laat weten tevreden te zijn. “Ik ben tevreden met de vooruitgang die wij hebben geboekt met ons kapitaalplan en onze kaspositie. Onze Solvency II Standaard Formule-ratio ligt met 173% in de bovenste helft van de beoogde bandbreedte. Onze operationele resultaten werden beïnvloed door de uitzonderlijke regenval en hagelstorm in juni, waardoor veel klanten zwaar werden getroffen. Wij doen uiteraard al het mogelijke om hen te steunen. Ons bedrijf is solide, maar het is duidelijk dat wij onze operationele resultaten verder moeten verbeteren. Wij nemen maatregelen om onrendabele activiteiten te beëindigen en kosten te verlagen teneinde winstgevende groei mogelijk te maken.”

Reageer op dit artikel