nieuws

Koningin Máxima bezoekt verzekeringslessen

Branche 1449

Koningin Máxima bezoekt verzekeringslessen

Koningin Máxima woont dinsdagochtend 13 september op uitnodiging van het Verbond van Verzekeraars twee speciale verzekeringslessen bij op het MBO College Amstelland in Amstelveen.

De lessen zijn, op initiatief van het Verbond, samengesteld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en het bureau voor maatschappelijke innovatie Diversion. Ook is Máxima, samen met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, aanwezig bij een rondetafelgesprek over schuldenproblematiek en schooluitval van studenten in het mbo en vmbo.

Financieel kwetsbaar
Verzekeraars doen al jaren mee aan de Week van het geld door kinderen in de hoogste groepen van de basisschool kritisch te leren nadenken over geld en risico’s. Maar de sector wil zich nu ook richten op mbo-studenten van niveau 3 en 4. “Uit onder meer Nibud-onderzoek blijkt dat mbo-leerlingen een financieel kwetsbaar groep zijn. Van de mbo’ers heeft 37 procent een of meer schulden, en 20 procent komt vaak of altijd geld tekort. Docenten op het mbo hebben behoefte aan lesmateriaal op het gebied van financiële educatie. De mbo-leerlingen zijn een kwetsbare groep: ze verdienen eerder dan hun leeftijdgenoten geld, maar ze weten hier niet altijd goed mee om te gaan”, zo verklaart het Verbond.

Pilotlessen
In maart 2016 heeft het Verbond pilotlessen gehouden over het onderwerp ‘risico’s en verzekeren’. Deze maken nu deel uit van het Moneyways-programma voor mbo-studenten. De lessen worden gegeven door zogeheten ‘peer educators’, leeftijdsgenoten opgeleid via Diversion, die dicht bij de mbo-studenten staan. Via interactieve kennisopdrachten, dialoog en persoonlijke ervaringen bieden zij inzicht in financiële risico’s en verzekeren.

Het Verbond is niet de enige partij in de sector die zich richt op het mbo. LEF, de stichting Leven en Financiën, zet er al jaren financieel adviseurs voor de klas.

Reageer op dit artikel