nieuws

Financiële sector telt veel faillissementen

Branche 2290

Financiële sector telt veel faillissementen

De handel en de financiële dienstverlening worden nog altijd het meest getroffen door faillissementen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Over de gehele linie daalt het aantal bedrijven dat kopje onder gaat.

In juli 2016 zijn er 16 faillissementen minder uitgesproken dan in juni, meldt CBS. Deze daling volgt op een stijging in juni. In totaal werden er in juli 346 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in juli 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen werden uitgesproken in de handel, namelijk 64. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 52. Beide sectoren horen tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector en de horeca.

Het aantal faillissementen fluctueert. Dalingen en stijgingen volgen elkaar op. Sinds mei 2013 is de trend dalend. In augustus 2015 waren de minste faillissementen sinds oktober 2008.In de eerste zeven maanden van 2016 is het aantal faillissementen bijna een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Reageer op dit artikel