nieuws

DNB, Rabo, ING en Ditzo varen mee in botenparade Gay Pride

Branche 4772

DNB, Rabo, ING en Ditzo varen mee in botenparade Gay Pride

Rabobank vaart morgen voor het eerst mee met een eigen boot tijdens de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam. Ook ING Bank en toezichthouder DNB zijn weer van de partij met een eigen boot, evenals Ditzo, onderdeel van ASR.

In de botenparade, het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride, varen tachtig boten door de grachten van Amsterdam. Enkele ministeries zijn vertegenwoordigd, evenals grote bedrijven als KPN en Nuon. En dus vier partijen uit de financiële sector: DNB, ING Bank, Rabobank en Ditzo. De laatste ontbreekt in de lijst op amsterdamgaypride.nl, maar een woordvoerder laat weten dat Ditzo wel degelijk van de partij is. “Er vaart een speciale Ditzo-boot mee en we sponsoren de openingsact. Verder hebben vier Ditzo-klanten via een Facebookactie een plek gewonnen aan boord van de Ditzo-smileyboot.”

Diversiteit
Voor Rabobank is het de eerste keer. “Door mee te varen tijdens de canal parade laten we zien dat de Rabobank diversiteit hoog in het vaandel heeft staan”, zegt Rainbow-bestuurslid Roenee Hanssen op raboworkx.nl, waar de bank zich voorstelt als werkgever. Rainbow is het diversiteitsnetwerk voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) binnen de Rabobank.

Vrijheid
ING was een van de eerste bedrijven die deelnam aan de Canal Parade. Vorig jaar werd gevierd dat de bank al tien jaar meedoet. Martha McDevitt-Pugh, voorzitter van Gala, het netwerk van ING voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en sympathisanten, zei toen: “Met de Gay Pride vieren we de vrijheid die we in Nederland genieten, en bij ING, om onszelf te kunnen zijn en open te zijn over wie we liefhebben.”

Toezichthouders
Toezichthouder DNB deed in 2009 voor het eerst mee aan de Canal Parade en laat sindsdien ook jaarlijks tijdens de botenparade de Regenboogvlag wapperen vanaf de veertiende verdieping van het DNB-gebouw, een van de hoogste gebouwen van Amsterdam. Ook DNB heeft een eigen netwerk voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele medewerkers: GayNB.

Toezichthouder AFM heeft zo’n netwerk niet, zegt een woordvoerder. Wel zullen vijf AFM-medewerkers meevaren op de DNB-boot.

Reageer op dit artikel