nieuws

Bezoekers amweb: Kifid niet strenger voor onafhankelijk adviseur

Branche 3347

Bezoekers amweb: Kifid niet strenger voor onafhankelijk adviseur

De oordelen van Kifid kunnen dan niet altijd op sympathie van de bezoekers van amweb rekenen, toch wil het er bij een ruime meerderheid niet in dat het Klachteninstituut bij haar oordelen bepaalde ‘leerlingen’ voortrekt. Eerder deze maand ontstond discussie over de onafhankelijkheid van Kifid nadat een onafhankelijke hypotheekadviseur in een zaak over boeterente onder uit de zak kreeg van het klachteninstituut waar een bankadviseur in een soortgelijke zaak gelijk kreeg van Kifid.

Volgens 67% van de bezoekers is er echter geen sprake van dat Kifid onafhankelijke adviseurs strenger beoordeelt. Zij onderschrijven de stelling dat ook een gebonden adviseur altijd een advies moet geven dat passend is bij de situatie van de klant om op een positief oordeel van Kifid te mogen rekenen. Een derde van de respondenten denkt echter dat Kifid een bankadviseur nooit hetzelfde kan beoordelen als een onafhankelijk adviseur omdat van de eerste niet verlangd kan worden dat hij de producten van de concurrent door en door kent.

Deze week willen wij van u weten of u denkt dat de WA-premie bij autoverzekeringen omhoog moet.

[poll59]

Reageer op dit artikel