nieuws

Zomerserie (6): zeven vragen aan Eelco Wester van Young InSurance Nederland

Branche 2278

Zomerserie (6): zeven vragen aan Eelco Wester van Young InSurance Nederland

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De zesde in de reeks is Eelco Wester, Key Account Manager bij Allianz en voorzitter van Young InSurance Nederland.

1.We zijn halverwege 2016. Hoe zou je het jaar tot nu toe kenschetsen? Wat ging goed? Wat ging fout?
“Het herstel van de economie leek toch goed de goede kant op te gaan, ondanks de politiek en olie-technisch minder stabiele situatie in de wereld. Waar het fout ging is de Brexit die het hele herstel een flinke tik heeft gegeven en een hoop onzekerheid met zich meebrengt. Ik hoop van ganser harte dat we in Nederland voorzichtiger omgaan met wat we hebben.”

2.Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“Dat Hillary Clinton de verkiezingen wint zowel uit menselijk en beschavingsoogpunt als sociaal-economisch oogpunt en de verdere stabiliteit in de wereld.”

3.Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Ik ga naar Peru met mijn vriendin. Eerst rondtrekken en dan afsluiten in Arumbamba vlakbij Cuzco waar een vriend van me trouwt. Daarnaast staat ook een vierdaagse hike naar de Machu Picchu op de planning. Later in de zomer loop ik ook nog de marathon van Berlijn en blijven we daar nog een paar dagen plakken om “bij te komen”.”

4.Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Ik denk iets op het gebied van administratieve werkzaamheden en overregulering. Bij veel partijen zowel verzekeraars, makelaars als klanten is dit een punt van zorg, zo niet lichte frustratie.”

5.Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Alleen voor het luisteren van muziek in het vliegtuig en op het strand. Ik heb onlangs weer een aantal hele relaxte dj-sets gehoord waar je goed bij weg kan dommelen. En okay, heel soms even de mail checken voor de dringende zaken.”

6.Van wie heb je het meest geleerd qua kennis en ervaring? En waarom?
“Mijn lerares Latijn op de middelbare school. Buiten de filosofische onderlaag die er altijd zat in de verhalen en lessen heeft zij mij en mijn klasgenoten destijds geleerd – middels een vrij rigide methode overigens – dat je extreem goed kan zijn in zaken als je 1. er vol voor gaat en 2. het ook als leuk ervaart/je er ergens voor interesseert. We hadden met de klas het hoogste gemiddelde van Nederland voor het centraal examen.”

7.Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
“Studeer eerst nog maar even door of ga een lange tijd op reis en bedenk je dan nog maar eens.”

De voorgaande edities van de zomerserie staan hier.

Reageer op dit artikel