nieuws

Tenniglo en Samsom weg bij Inshared, Fleur Dujardin nieuwe directievoorzitter

Branche 10286

Tenniglo en Samsom weg bij Inshared, Fleur Dujardin nieuwe directievoorzitter

De oprichters van Inshared, Herberth Samsom en Felix Tenniglo, zijn begin juni vertrokken bij de verzekeraar. Fleur Dujardin (foto) is nu benoemd tot directievoorzitter. Samen met financieel directeur Marcel Viester vormt zij de nieuwe directie van Inshared.

Samsom en Tenniglo hebben begin juni hun aandelen in Inshared verkocht. Volgens woordvoerster Bettina Dalenoord was er geen directe aanleiding voor het vertrek. Ze zegt: “Ze zijn in goed overleg vertrokken en we gaan ook door op de ingeslagen weg”. Volgens haar gaat het “onwijs goed met Inshared.”

Samsom is al weer onder dak bij online veilinghuis BVA Auctions. Tenniglo oriënteert zich op een nieuwe baan. Achmea laat weten dat Samsom en Tenniglo samen een belang van 15% in Inshared hadden. Achmea is nu volledig eigenaar.

Opvolgster Fleur Dujardin (1974) was directeur Digital & Innovation bij de divisie Internationaal van Achmea. Marcel Viester werkt vanaf 2011 bij Inshared als financieel directeur. Daarvoor werkte Dujardin onder andere als directeur Markt & Strategie bij Delta Lloyd en als commercieel directeur bij Ohra.

“Ik ken Inshared als challenger in de verzekeringsmarkt, die met een eerlijke, digitale propositie het belang van haar klanten echt voorop stelt. Ik vind het dan ook een eer om met het team deze innovatieve speler naar de volgende fase te brengen”, aldus Dujardin.

Johan van den Neste is wel aangebleven als commercieel directeur. Inshared is opgericht in 2009 en had volgens het jaarverslag van Achmea over 2015 261.000 klanten.

Reageer op dit artikel