nieuws

Femke de Vries (AFM) op Integriteitsdag

Branche 1856

Femke de Vries (AFM) op Integriteitsdag

Toezichthouder Femke de Vries van de AFM is een van de sprekers op een congres over integriteit op 6 oktober. Ze gaat in op de vraag of integriteit af te dwingen is via strenge regels of dat er meer ruimte moet zijn voor dialoog.

De Integriteitsdag wil persoonlijke lessen trekken uit de ervaringen in het bedrijfsleven van de afgelopen jaren. Jeroen Smit (onder andere auteur van boeken over ABN Amro en Ahold) leidt de dag. Hij zegt: “De nadruk ligt op het erkennen dat het pad van deugd en ondeugd voor iedereen lastig is en dat het vooral over uzelf gaat en niet over de ander.”

Sprekers zijn Jaap van Manen (voorzitter van Monitoring Commissie Corporate Governance code), José Hernandez (ceo van Ortus Strategies, dat tal van topondernemingen bijstaat in crisistijden), Margriet Sitskoorn (hoogleraar klinische neuropsychologie) en Femke de Vries (bestuurslid van de AFM). Meer informatie staat hier.

Reageer op dit artikel