nieuws

Cyberrisico voor bedrijven is een mondiaal probleem

Branche 2153

Cyberrisico voor bedrijven is een mondiaal probleem

Chubb introduceert Cyber Enterprise Risk Management. Dit is een riskmanagementoplossing waarmee middelgrote en grote Europese bedrijven zich kunnen wapenen tegen cyber- en privacyrisico’s.

Uit recent onderzoek van een Amerikaans beveiligingsbedrijf blijkt dat van de 60.000 apparaten die in Nederland zijn aangesloten op het internet er zo’n 600 besmet zijn met de een of andere vorm van ransomware. Dat vraag om een oplossing en niet alleen in Nederland. Cyber Enterprise Risk Management bevat oplossingen en ondersteunende diensten voor het complete traject, van beoordeling van cyberrisico’s tot ondersteuning bij incidenten en oplossingen voor risico-overdracht.

Dekking
De polis biedt dekking tegen cyberrisico’s, inclusief eigen schade als gevolg van verlies van bedrijfsinkomsten, gegevensherstel, cyber-afpersing en dekking voor aansprakelijkheid jegens derden in geval van privacy- en beveiligingsincidenten. Ook zijn de kosten van crisismanagement gedekt op de polis. Crawford & Company treedt namens Chubb op als algemeen aanspreekpunt in het geval van cyberincidenten. Verzekerden kunnen 24/7 incidenten melden, waarna ze tijdens het gehele proces worden bijgestaan door ervaren incidentmanagers van Crawford & Company. Deze organisatie heeft ook toegang tot een wereldwijd netwerk van dienstverleners op het gebied van crisismanagement.

Onderdelen van de polis
Cyber Enterprise Risk Management omvat een aantal belangrijke elementen. Zo worden bedrijven van begin tot eind begeleidt. Dit betekent onder meer dat de risico’s vooraf in kaart gebracht worden in samenwerking met de Chubb cyber risk engineers. En ingeval van een cyberincident wordt onmiddellijk dienstverlening geboden. De oplossing biedt een nieuwe, duidelijke polisstructuur en –tekst die dekking voor eigen schade (first party) combineert met dekking voor aansprakelijkheid jegens derden (third party). De polis biedt aangescherpte dekking die tegemoetkomt aan actuele klantbehoeften, inclusief een nieuwe dekking tegen cyberterrorisme. Er is dekking voor crisismanagementkosten, inclusief forensisch onderzoek, melding, fraudeherstel, inzet van callcenters en de kosten voor juridische hulp en communicatie. Dekking voor kosten voor verwijdering van malware van een netwerk, herstel van data en systemen, huur of lease van apparatuur van derden en extra personeelskosten tijdens de uitvaltijd.

Verdienen
Ron Verhulsdonck, Country President Benelux bij Chubb: “Met de nieuwe, duidelijke polistekst en uitgebreide end-to-end oplossing voor risk management, kunnen klanten en makelaars volledig vertrouwen op de dekking die ze krijgen en de bescherming die de polis hen biedt tegen de toenemende dreiging van cyberrisico’s. Samen met ons Europese team van cyber-experts en cyber risk-engineers bieden wij onze klanten de toonaangevende verzekering die zij verdienen.”

Reageer op dit artikel