nieuws

Bezoekers amweb zien beursgang Scheringa niet zitten

Branche 1489

Bezoekers amweb zien beursgang Scheringa niet zitten

Een ruime meerderheid van de bezoekers van amweb ziet niets in een terugkeer van Dirk Scheringa op het podium van de financiële dienstverlening. Op de vraag of een beursgang van het nieuwe bedrijf van de voormalig topman van DSB gepast is, onderschrijft 80% de stelling dat Scheringa eerder een beroepsverbod zou moeten krijgen in de financiële dienstverlening.

Eind vorige maand werd bekend dat Scheringa met zijn bedrijf CS Factoring, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide, naar de beurs wil. De bedrijven hebben daarvoor inmiddels een overeenkomst op hoofdlijnen getekend. Van meet af aan was er veel weerstand tegen een terugkeer van Scheringa in de financiële wereld. Onder meer Pieter Lakeman houdt hem verantwoordelijk voor overkreditering van hypotheekklanten en koppelverkoop van verzekeringen tegen een fikse upfront premie.

Desalniettemin is 20% van de bezoekers van amweb toch bereid om Scheringa een nieuwe kans én een beursgang te gunnen. De ondergang van DSB is volgens de kleine minderheid niet te wijten aan de voormalige kredietkoning maar aan “voortschrijdend inzicht”.

Deze week willen we van u weten hoe u denkt over de actie van de Vereniging Geen PE (Plus) Examens Meer. De vereniging wil af van de huidige verplichte PE en heeft er bij de Tweede Kamer voor gepleit om het onderwerp neer te leggen bij een nog op te richten beroepsorganisatie. Wat vindt u?

[poll55]

 

Reageer op dit artikel