nieuws

Legal & General initieert discussiebijeenkomsten voor adviseurs

Branche 1384

Legal & General initieert discussiebijeenkomsten voor adviseurs

Legal & General gaat groepen adviseurs bij elkaar zetten om te discussiëren over thema’s zoals digitalisering van het adviestraject, kwaliteitsverbetering bij totstandkoming en nazorg van financiële diensten en efficiëntieverhoging van de bedrijfsvoering van de financieel adviseur.

Volgens de verzekeraar verkeert het intermediair in een transitiefase en is het de kunst om de waardevolle en onderscheidende elementen van de eigen dienstverlening te behouden maar tegelijkertijd wel tijdig de bedrijfsvoering aan de veranderingen aan te passen. Door vaste groepen adviseurs (tien tot vijftien adviseurs) bij elkaar te zetten en te laten discussiëren over bepaalde thema’s, wil de verzekeraar structuur bieden waarbij deze adviseurs van elkaars kennis en ervaring kunnen leren en sneller kunnen aanhaken bij de noodzakelijke veranderingen.

Hybride advies
De eerste groep buigt zich over het thema ‘hybride advies’. “De techniek maakt het mogelijk dat consumenten actiever gaan participeren in het adviestraject. Naar mate consumenten op enig moment ervaring hiermee hebben opgedaan en zien dat dit werkt én het kosten bespaart, zullen zij dit vaker gaan doen”, zegt commercieel directeur Michel van Dam. “Wij ervaren bij adviseurs veel vragen op dit gebied. Dat start bij de vraag: Wil ik dit wel als ondernemer? Ondergraaf ik met hybride advies niet mijn eigen bestaan? Maar ook vragen als: Wat mag wel en niet van de AFM? Hoe zit het met mijn zorgplicht? En niet onbelangrijk: Hoe ga ik hybride advies technisch mogelijk maken?”

Opzet
De adviseurs krijgen tijdens de eerste bijeenkomst de kennis aangereikt en vervolgens wordt besproken wat de mogelijkheden hiervan zijn voor de dagelijkse adviespraktijk. Op basis van gemeenschappelijke inzichten en ideeën worden dan afspraken gemaakt rondom het invoeren en testen van zaken binnen ieders kantoor. Deelnemers koppelen hun ervaringen terug in een volgende bijeenkomst.

Reageer op dit artikel