nieuws

Geplaagd Zevenwouden vindt in Wiebo Nauta nieuwe voorzitter

Branche 5122

Geplaagd Zevenwouden vindt in Wiebo Nauta nieuwe voorzitter

Wiebo Nauta (54) is per 14 juni 2016 de nieuwe directievoorzitter van het Friese Zevenwouden Verzekeringen, risicodrager van volmachtbedrijf Noorderlinge. Hij volgt Sjoerd Hijlkema op, die vorig jaar door zijn eigen personeel werd ontmaskerd wegens fraude.

Het directieteam bestaat naast Wiebo Nauta uit Bote Posthumus. Nauta is een ervaren bestuurder en was onder andere werkzaam bij ASR, NN en Univé in management- en directiefuncties. Posthumus: “Nauta kan met zijn achtergrond een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Zevenwouden.”

Noorderlinge, met daarachter de waarborgmaatschappij Zevenwouden als risicodrager, sloot het boekjaar 2015 af met een solvabiliteit van 183% onder de nieuwe Solvency II regels.

Het bedrijf kwam vorig jaar in het nieuws toen de directievoorzitter door zijn eigen personeel werd ontmaskerd wegens grootschalige fraude; het ging om een bedrag van ruim € 550.000. Later ontsloeg Zevenwouden nog een MT-lid, zij bleek een geheime liefdesrelatie te hebben gehad met Hijlkema.

Reageer op dit artikel