nieuws

CFD bereikt doel: vragen provisieverbod komen aan bij Dijsselbloem

Branche 9241

CFD bereikt doel: vragen provisieverbod komen aan bij Dijsselbloem

De vaste Kamercommissie voor Financiën gaat de vragen van de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) over de botsing van het provisieverbod met EU-recht voorleggen aan minister Dijsselbloem. Dat is bevestigd aan voorzitter Edwin Herdink. Die is blij. “Het wordt serieus genomen.”

Het gaat om de eerste serie vragen over het provisieverbod en EU-recht die de CFD eind mei voorlegde aan de vaste commissie voor Financiën, in de hoop dat de commissie de vragen zou voorleggen aan minister Dijsselbloem. Dat gebeurt nu. In een brief schrijft de vaste commissie: “De commissie heeft in een procedurevergadering besloten de minister van Financiën te verzoeken de beantwoording van uw brief over te nemen.”

Serieus
Edwin Herdink zegt: “Dat betekent dat onze vragen een op een worden doorgezet. Het geeft aan dat de rechtmatigheid van het provisieverbod niet klip en klaar is. De commissie gaat de minister echt niet lastigvallen met vragen die er niet toe doen. Het wordt dus serieus genomen.”

Vandaag stelde de CFD een nieuwe serie vragen, maar daar heeft de vaste Kamercommissie nog niet op kunnen reageren. De inspanningen van de CFD zijn gericht op de evaluatie van het provisieverbod die in 2017 plaatsvindt. Herdink: “Als je wilt lobbyen dan moet je vroeg beginnen.”

Reageer op dit artikel