nieuws

Leiding geven aan verandering betekent verschillende scenario’s opstellen

Branche 987

Leiding geven aan verandering betekent verschillende scenario’s opstellen

‘Leiding geven aan verandering betekent verschillende scenario’s opstellen’. Dat was de stelling van de Avéro Achmea marktmeter van mei 2016. 67 procent van de respondenten was het daarmee eens. 33 procent was het daarmee oneens. 

Wendy van Hamburg was één van de sprekers tijdens de Keukentafelsessies bij Avéro Achmea. Zij is van mening dat je er veel baat bij hebt om in een verandertraject vooruit te kijken naar wat er allemaal op je pad kan komen en daar verschillende scenario’s voor op te stellen. Zoals ‘Wat als er nieuwe wetgeving komt?’ Of ‘Wat als klanten die nieuwe technieken van je eisen?’ “Want in deze tijden weet je gewoon niet welke kant het precies op gaat. En belangrijk, maak je antwoorden concreet: wat betekent zo’n scenario voor je product, je medewerkers, je manier van werken, je klanten?”

Bekijk de marktmeter op De waarde van advies

Reageer op dit artikel