nieuws

Kleine schades inschatten met een foto

Branche 1813

Kleine schades inschatten met een foto

112schade.nl gaat in samenwerking met Schade Service Nederland (SSN) het opstellen van een pro forma nota digitaliseren. Moest je eerst nog bij schade met het voertuig naar een schadehersteller gaan om een pro forma nota op te laten stellen, vanaf nu kun je dit laten verzorgen door SSN op basis van foto’s van het voertuig.

“Schadeafwikkeling is soms onnodig complex en tijdrovend”, aldus Marc Diks, directeur van 112schade. “Als het eenvoudig en snel kan, is iedereen daarbij gebaat. 112schade.nl verhaalt al voor meer dan 1.100 tussenpersonen schades. Wij weten dus als geen ander waar schadeprocessen verbeterd kunnen worden.” Vanuit deze gedachte heeft 112schade samen met SSN een nieuw systeem ontwikkeld voor het online inschatten van schades tot een bedrag van 500 euro. Kleine schades kunnen op deze manier snel en tegen lage behandelingskosten verwerkt worden.

Het huidige proces om het schadebedrag in te schatten
Bij een schade met een geschat schadebedrag onder de 500 euro volstaat het opmaken van een zogenaamde pro forma nota voor het bepalen van het schadebedrag. Dat klinkt niet tijdrovend, maar het tegendeel is waar. Je moet met het voertuig naar een schadehersteller. Die moet dan een begroting van de schade maken. Dit gaat vaak uit de losse pols waardoor niet altijd duidelijk is wat men nu exact gaat herstellen. Een groot deel van de pro forma nota’s zijn ook nog eens met de hand geschreven en daardoor vaak niet duidelijk leesbaar.

Wat is de oplossing?
112schade.nl biedt in samenwerking met SSN een vereenvoudigde manier aan om schades in te schatten. Relaties hoeven alleen maar een paar foto’s van de schade in te sturen en SSN maakt aan de hand van de foto’s een professionele calculatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het schade calculatie systeem Silverdat van VWE. Het voordeel is tweeledig. De cliënt met een schade hoeft niet meer naar de schadehersteller om een inschatting te krijgen en de pro forma nota is digitaal, compleet en voorzien van foto’s.

Het grootste pluspunt is de tijdswinst. Binnen 1 werkdag kunnen wij nu de pro forma nota bij de tegenpartij hebben liggen. Door minder oponthoud kan de schade sneller verhaald en afgewikkeld worden. Ook de tegenpartij waarop de schade wordt verhaald heeft hier baat bij. Zij krijgen een foto’s met een goede schadeschatting in plaats van een handgeschreven pro forma nota.

Over 112schade.nl
112schade.nl is de kosteloze verhaalservice die zowel particulieren als het intermediair op vakkundige en snelle wijze helpt bij het afwikkelen van een schadezaak. Dit doen wij in samenwerking met verschillende partners, ieder gespecialiseerd in zijn vakgebied.

Meer weten over schade met een voertuig? Kijk op 112schade.nl/autoschade-verhalen

Reageer op dit artikel