nieuws

Dijsselbloem wil ‘zoveel mogelijk terugverdienen’ bij beursgang ASR

Branche 2441

Dijsselbloem wil ‘zoveel mogelijk terugverdienen’ bij beursgang ASR

Het is waarschijnlijk een kwestie van weken voordat ASR naar de beurs gaat, aldus de minister van Financiën vrijdagmorgen op het Binnenhof. Op de dag van de notering zal pas blijken wat de prijs van het aandeel wordt, maar Dijsselbloem hoopt in elk geval ‘zoveel mogelijk terug te verdienen’ van wat de nationalisatie van de verzekeraar heeft gekost. “Dat was heel duur voor de belastingbetaler.”

Maar het effect is “pas duidelijk als het laatste aandeel is verkocht”, zei Dijsselbloem erbij. En de totale operatie kan wel tot drie jaar duren, schat de minister, de stap van vrijdag is pas het eerste deel.

Dijsselbloem benadrukte dat de stap niets te maken met het naderende einde van de kabinetsperiode. “Het is gewoon nu de tijd om ASR naar de beurs te brengen.” Het bedrijf doet het volgens Dijsselbloem goed en is stabiel. De minister noemde het een degelijke verzekeraar. Ook blijkt volgens hem uit een eerste verkenning dat er voldoende interesse bestaat voor de aandelen.

De Staat heeft ook geenszins de bedoeling om financiële instellingen langer dan nodig onder beheer te houden. De nationalisatie was immers een noodmaatregel wegens de financiële crisis. De minister: “Zodra het verantwoord is moet voor elkaar worden gekregen dat er zoveel mogelijk geld terugkomt.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel