nieuws

Monsterlijke masterclass

Branche 843

De vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant (

FiDiB) geeft op 12 april haar eerste Masterclass. Onder de bezielde leiding van Dik van Velzen, hoofdredacteur van de Beursbengel en senioradviseur bij NIBE-SVV, gaan leden, externe experts en geïnteresseerden de vraag beantwoorden wie nu eigenlijk aansprakelijk is voor de aangerichte schade.

Op 28 september 2014 vindt in Haaksbergen een verschrikkelijk ongeluk plaats. Een monstertruck rijdt het publiek in. Doden en gewonden zijn het gevolg. Al vrij snel na het ongeval komen de vragen boven. Hoe kon dit gebeuren? Hoe zit het met de vergunningen? Had de gemeente wel een vergunning mogen geven? Wie is of zijn aansprakelijk voor de gevolgen? Is dat de eigenaar van de monstertruck (die ook de bestuurder was), de organisator van het evenement, de gemeente, allen tegelijk, of ook nog anderen? Hoe zat en zit het met de verzekeringen?

Tijdens deze eerste Masterclass worden de deelnemers meegenomen in de ontwikkelingen van het actuele juridische dossier. De casuïstiek wordt uitvoerig besproken, waarna een actieve bijdrage gevraagd wordt om samen tot de antwoorden op bovenstaande vragen te komen.

Leden en geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden tot 11 april. Het aantal aanmeldingen is beperkt.Voor niet-leden vragen wij een bijdrage. Voor het programma kunt u kijken op onze agenda

 

Reageer op dit artikel