nieuws

Delta Lloyd weet kapitaal binnen te halen

Branche 2351

Delta Lloyd weet kapitaal binnen te halen

Delta Lloyd heeft zijn omstreden uitgifte van nieuwe aandelen vrijdag met succes afgerond. De verzekeraar versterkte zijn kapitaal met circa 660 miljoen euro, waar op 650 miljoen euro werd gemikt.

Aandeelhouders van Delta Lloyd stemden vorige maand na veel gesteggel in met de zogeheten claimemissie. De verzekeraar besloot tot de aandelenuitgifte om zijn kapitaalreserves te versterken, zodat het bedrijf beter kan voldoen aan de criteria van Solvency II.

Delta Lloyd wist ondanks de kritiek 96 procent van de beschikbare aandelen te slijten aan bestaande aandeelhouders. Een extra ronde onder institutionele investeerders zorgde er vrijdag voor dat het streefbedrag van 650 miljoen euro ruimschoots werd bereikt.

Volgens het FD is nog onduidelijk hoe groot nu het belang is van de Fubon. Die Taiwanese grootaandeelhouder die zich eerst verzette tegen de claimemissie kondigde aan zijn belang uit te breiden van 7% naar maximaal 20%. Maar om boven de 10% uit te komen, moet er eerst een Verklaring van Geen Bezwaar worden verkregen van De Nederlandsche Bank. Die is nog niet binnen, meldt het FD. Het Amerikaanse Highfields dat zich ook fel verzette tegen de emissie, heeft volgens het FD ‘naar verluidt’ wel mee gedaan, om verwatering van het belang van bijna 10% te voorkomen.

Reageer op dit artikel