nieuws

Aegon wil fikse bonussen kunnen uitdelen

Branche 4753

Aegon wil fikse bonussen kunnen uitdelen

Verzekeraar Aegon wil 150 medewerkers die buiten Europa werken een bonus kunnen geven van maximaal twee jaarsalarissen. In Nederland mogen financiële instellingen ‘slechts’ 20% van het vaste salaris als bonus uitkeren. Dit meldt RTL Z vandaag.

Sinds 7 januari 2015 gelden de nieuwe regels voor beloningen in de financiële sector, om excessieve bonussen en vertrekvergoedingen tegen te gaan. Het plafond geldt voor iedereen die in de Nederlandse financiële sector werkt, maar er is een uitzondering voor werknemers die buiten Europa werken. En precies voor diegenen wil Aegon een uitzondering maken. Het gaat volgens de verzekeraar om ongeveer 150 werknemers in de Verenigde Staten en Azië.

Beperkingen
Als reden voert het bedrijf op dat de ‘beperkingen’ van de Nederlandse Wet beloningsbeleid nadelig kunnen uitpakken voor de concurrentiepositie van Aegon en bij het aantrekken en behouden van belangrijke medewerkers. “Om ons huidige beloningsbeleid te kunnen continueren, is dan ook nodig bonussen van maximaal 200 procent te kunnen bieden”, aldus Aegon. De verzekeraar heeft wel toestemming nodig van haar aandeelhouders en laat weten dat het geen invloed zal hebben op de kapitaalpositie.

Uitzondering
Bij Aegon werkt 80% van het personeel in het buitenland, iets waar topman Wynaendts onlangs ook van profiteerde. Over het jaar 2015 kreeg hij een bonus van ruim 9 ton, ongeveer 80% van zijn vaste salaris, ruim boven de grens van 20% uit de wet. Toch mag het vanwege een uitzonderingsmogelijkheid in de wet, die geldt als meer dan 75% van het bedrijf in het buitenland werkt. Voor topmensen mag de bonus dan 100% van het jaarsalaris bedragen.

Reageer op dit artikel