nieuws

6 op de 10 werkgevers overweegt andere pensioenregeling of –uitvoerder

Branche 1831

6 op de 10 werkgevers overweegt andere pensioenregeling of –uitvoerder

58% van de werkgevers met een ondernemingspensioenfonds vindt zijn pensioen niet toekomstbestendig en overweegt om zijn pensioenregeling te wijzigen of bij een andere uitvoerder onder te brengen. Dit geldt ook voor 6 op de 10 grote werkgevers met een verzekerde regeling. Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer.

Het onderzoek werd in opdracht van Centraal Beheer uitgevoerd door Motivaction en afgenomen onder 66 werkgevers en ondernemingspensioenfondsen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de ondervraagde ondernemingspensioenfondsen twijfels heeft bij zijn eigen toekomstbestendigheid. Zij overwegen een andere uitvoerder, zoals een Algemeen Pensioenfonds, verzekeraar, aansluiting zoeken bij een bedrijfstakpensioenfonds, PPI of fusie met een ander pensioenfonds. 40% van deze pensioenfondsen verwacht een andere regeling: met name het verruilen van middelloonregelingen voor Collectieve DC-regelingen en beschikbare premieregelingen.

Klik hier om het volledige bericht te lezen. 

Reageer op dit artikel