nieuws

Verbond gaat PA-certificaten uitdelen

Branche

Verbond gaat PA-certificaten uitdelen

Het Verbond voor Verzekeraars gaat PA-certificaten verstrekken. Adviseurs kunnen door het bezoeken van bijeenkomsten en het verkrijgen van deze certificaten aantonen dat ze Permanent Actueel zijn.

Het Verbond organiseert jaarlijks ruim zestig bijeenkomsten met een diversiteit aan onderwerpen. Daardoor houden de leden van het Verbond hun kennis over actuele thema’s op peil. Voor bepaalde groepen zijn daar zelfs formele eisen voor van de AFM. Zo moeten klantmedewerkers volgens de Wft Permanent Actueel (PA) zijn. Zij moeten onder andere voldoende actuele kennis van de financiële sector hebben, wat inhoudt dat ze op de hoogte zijn van ontwikkelingen en de impact daarvan op hun werk.

Om leden daarbij te ondersteunen, heeft het Verbond besloten PA-certificaten te gaan verstrekken. Iedere deelnemer kan ervoor kiezen een PA-certificaat aan te vragen. “Bij aanvang van de bijeenkomst kan men dat aangeven. Na volledige deelname belandt het certificaat automatisch in zijn of haar mailbox”, laat het Verbond bij monde van Rudi Buis weten.

Reageer op dit artikel