nieuws

Steun voor Delta Lloyd van DNB en VEB

Branche

Steun voor Delta Lloyd van DNB en VEB

Delta Lloyd heeft steun ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Dat hebben zowel DNB als VEB in een brief aan Delta Lloyd laten weten.

“De Nederlandsche Bank (“DNB”) bevestigt in een brief aan Delta Lloyd, die is ingediend bij de Ondernemingskamer te Amsterdam, Delta Lloyd’s stellingname dat Highfields Capital (“Highfields”) verzoek aan de Ondernemingskamer zou moeten worden afgewezen”, aldus het perscommuniqué van Delta Lloyd. De VEB, de voornaamste vertegenwoordiger van Nederlandse beleggers, heeft een vergelijkbare brief gestuurd naar de betrokkenen en de Ondernemingskamer. De VEB benadrukt dat de aandeelhoudersvergadering, en niet de rechtszaal, het podium is waar dient te worden gediscussieerd over de voorgenomen claimemissie.

Delta Lloyd en Highfields liggen al een tijdje in de clash over de emissie, die de verzekeraar inmiddels al heeft afgezwakt van € 1 mld naar € 650 mln. Daarover wordt in een speciale aandeelhoudersvergadering op 16 maart gestemd. Highfields, dat bijna 10% van de aandelen in Delta Lloyd in hand heeft, is tegen het plan en zegt dat Delta Lloyd gebruik maakt van misleidende argumenten om de emissie te ondersteunen en inconsistente en incomplete informatie geeft.

 

Reageer op dit artikel